Svar på min klage fra Københavns kommune

Jeg har nu modtaget svar fra Københavns kommune vedr. min klage over de manglende bademuligheder for kørestolsbrugere i kommunen. I svaret står forklaring omkring historikken for forløbet omkring faciliteter for handicappede, der har været der, men som er blevet ødelagt af vejr og vind.

Det positive i svaret er, at forvaltningen lægger op til etablering af handicapvenlige faciliteter i Amager Strandpark i indstilling til politikerne i løbet af det kommende efterår. Du kan se uddrag af svaret nedenfor, hvor det også fremgår, at vi har været ret tæt på at  kunne komme til at bade, da Tårnby kommune rent faktisk har etableret bademuligheder for handicappede længere nede af stranden, ved noget der hedder “Sneglen”.

Jeg vil følge udviklingen i løbet af efteråret og skrive om her.

Uddrag af svar fra Københavns kommune:

“Vi har i forvaltningen stort fokus på tilgængelighed for handicappede. Derfor ser vi også på i denne forbindelse på mulighederne for at etablere en handicapvenlig badebro i Amager Strandpark. Udover en handicapvenlig badebro, vil det også være nødvendigt at etablere en handicapvenlig sti hen til badebroen. Dette vil vi også arbejde på. Vi forventer, at kunne have en indstilling om fysiske forbedringer, og herunder genetablering af en handicapvenlig badebro og sti klar til Teknik- og Miljøudvalget først på efteråret, så de kan træffe en politisk beslutning i sagen. 

Jeg har fuld forståelse for, at man som handicappet også har lyst til at komme i vandet på en varm sommerdag. Jeg kan fortælle, at der i Tårnby Kommune længere nede ad stranden findes en velfungerende handicapbadebro og kan kun beklage, at Københavns Kommune ikke er i stand til at tilbyde de samme muligheder.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.