Status efter halvandet år – julen 2015

Året går på hæld, og jeg synes, der er flere ting, jeg gerne vil samle op på i forhold til, hvor Bo er nu.

Med udgangen af dette kalenderår, går Bo på efterløn. Det er ikke en frivillig beslutning, da han har været utrolig glad for sit arbejde, og ikke mindst de medarbejdere og kollegaer, han har der. Erkendelse af at hans kognitive vanskeligheder er så alvorlige, at det ikke er foreneligt med et arbejde, har ikke været nem. Bo’s opmærksomhedsforstyrrelse og ekstreme træthed gør det bare ikke muligt at fortsætte på arbejdsmarkedet. På torsdag er der afskedsreception, hvor der nok blive brug for flere pakker Kleenex.

Udfordringen i det nye år bliver at fylde nyt indhold i livet. Bo’s identitet har, som så mange andres, været stærkt knyttet til hans arbejde. Nu skal hverdagene fyldes op med noget meningsfuldt, spørgsmålet er hvad! Der skal fortsat trænes en del. Vi betaler selv for 2 gange ugentligt på CFH, og så får han vederlagsfri fysioterapi 1 gang ugentlig, med mulighed for at træne ubegrænset i centret på Vesterbrogade. Her kører han nu selv ind på sin el-scooter, til trods for han føler sig ret utryg ved at køre i trafikken alene.

I fredags var Bo for første gang med i Hjernesagens selvhjælpsgruppe i Valby. Der mødte han meget søde mennesker, men det kunne være dejligt, hvis der var nogle flere og ikke mindst flere mænd. Seks kvinder og en mand er ikke nok til at fylde hverdagen for ham, så vi må stadig søge efter noget med mere indhold. Er du interesseret i at deltage i Valby, kan du finde information her: http://www.hjernesagen.dk/lokale-foreninger/hovedstaden/koebenhavn-og-frederiksberg

Jeg har tidligere skrevet om, at Bo skulle have en ny hofte. Det skal han så ikke alligevel, da det er blevet muligt at smertedække ham. Det er rigtig fint, da en så stor operation ikke er uden risici, ikke mindst når man har haft en blodprop og er delvis lammet.

Bo var til kontrol i Apopleksiambulatoriet i mandags og de slipper ham nu. Der er ikke mere at følge op på, så det er dejligt. Et sygehusbesøg mindre i kalenderen og et kørselsbehov mindre at skulle tage stilling til.

Nu står den på julegaveindkøb, mens overvejelserne om fremtiden banker på, men dem tror jeg, vi gemmer for nu, og tager frem igen i det nye år.

Klar til at køre ud ad Metroen.
Parat til at køre ud ad Metroen og møde juletrængslen.
På julegaveindkøb.
På julegaveindkøb.
Tid til en øl - pause i indkøbene.
Tid til en (øl -?) pause i indkøbene.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.