Status badestrande

Tusind tak til alle jer der har skrevet til mig om strandbademuligheder, når man er kørestolsbruger. Det har været ret fantastisk at høre fra jer og mærke ønsket om at hjælpe, men også at høre om de frustrationer I har over ikke at kunne komme i vandet. Desværre må jeg konkludere, at der ikke findes mange steder i Danmark, hvor kørestolsbrugere/gangbesværede kan komme i vandet ved de Danske kyster.Den liste jeg kan lave ud fra den respons, jeg har fået fra jer ser sådan ud:

 • Grenå: Dronningens Ferieby
 • Odder: Saxild strand
 • Charlottenlund: “Stranden”. Kræver medlemsskab af både DHF og et strandkort. Samlet pris omkring 500 kr. årligt
 • Korsør: Musholm bugt. Muskelsvindfonden
 • Slettestrand: Slettestrand i Nordjylland
 • Aabenrå
 • Og så et forslag om at man kan lægge en ukrudtsdug på sandet og på den måde skabe et brugbart kørespor. Vi har ikke selv prøvet det, men hører gerne fra andre, der har god erfaring med det.

Skuffelsen over ikke at kunne komme i vandet var stor hos Bo, men også hos mig. Jeg vil jo gerne gøre tingene sammen med Bo, sådan som vi har kunne tidligere, derfor gik jeg videre med at undersøge mulighederne. Jeg kontaktede Københavns kommune på Facebook, hvor de reklamerede med havnebadene, da min undren over de manglende bademuligheder i landets hovedstadstad er stor. Her modtog jeg først en henvisning til Amager strand og senere en undskyldning over, at det jo ikke kunne lade sig gøre. Jeg har derfor skrevet en klage til Borgerrepræsentationen, hvor jeg har kritiseret de misvisende informationer i Blå flags beskrivelser over handicapvenlige badestrande, og at der tilsyneladende ikke findes bademuligheder for kørestolsbruger i Københavnsområdet uden det koster penge. Det finder jeg er diskriminerende. Nu må vi se, om der kommer noget ud af det. Riget fattes jo penge, og så er det næppe et højt prioriteret område.

Blå flags liste over handicapfaciliteter kan du se HER. Den er baseret på kommunernes rapportering, og er altså ikke til at regne med. Link til DHF’s “Stranden” finder du HER.

Indtil videre må Bo se på at jeg bader. Jeg vender tilbage med nyt, når jeg hører fra Københavns kommune.

Nedenfor lidt billeder fra vores sidste ferieuge. I morgen kalder hverdagen igen. I næste uge skriver jeg lidt om, at lette hverdagen for sig selv som pårørende når det handler om mad. Fortsat go’ søndag til jer.

Cafe Rosenhuset
Postnord Danmark rundt. Venter på rytterne
Og der kom de så.

2 tanker om “Status badestrande”

 1. Hej med jer.
  Hvor er det typisk Danmark. Der kan bygges storebroer, flotte kontorhuse, smukke rundkørsler og meget andet, men en sølle kørestolssti er der åbenbart ingen penge til.
  Måske er det noget der skal laves på landsplan af alle de foreninger der har handicappet som medlemmer.
  Hilse Lars

  1. Kære Lars. Tak for din kommentar. Ja, jeg undres i den grad over kommunernes prioriteringer (også) i denne sag. Jeg er spændt på svaret fra Borgerrepræsentationen, men forventer nu ikke så meget. Bedste hilsner Helle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.