Ramper, Flextrafik, Parkerings- og ledsagerkort

Da Bo blev syg, var jeg hurtig til at tage ham hjem, da han var blevet stabiliseret. Først på besøg en enkelt dag, så en enkelt nat og endelig en hel weekend og i ferier. Vi betalte af egen lomme for meget dyr transport med taxa. 4-5 km for ca. 1000,00 kr. Den høje pris skyldtes at kørestolen skulle med hjem med Bo i og syv trin op til hoveddøren, med en trappemaskine.

Så blev jeg nærig og søgte efter ramper på dba.dk og fandt et sæt, der kunne trækkes ud til 3 m.

Ramper i stil med dem vi havde.
Ramper i stil med dem vi havde.

I en fart kørte jeg til Herlev, hvor den flinke sælger fortalte mig om Flextrafik. Et tilbud til handicappede der kan søges om gennem kommunen. Får man det bevilliget, er der billig kørsel 104 antal gange. Glæden var stor hos os, da bevillingen gik igennem og ikke mindst mit helbred fik det bedre, da kørestol + Bo ikke er nogen let sag at få op ad en rampe i en alt for stejl vinkel. Det er et under, der ikke skete noget med nogen af os. Stædighed er ikke kun negativt:-)

Du kan læse om Movias handicapkørsel her: http://www.moviatrafik.dk/Flextrafik/handicapkorsel/Pages/omhandicapkorsel.aspx

Det blå parkeringsskilt var endnu en ting, vi selv opdagede, vi havde mulighed for at søge. Til trods for vi har en hjerneskadekoordinator, fik vi ingen informationer om dette. Det er en kæmpehjælp ved parkering, indgang til diverse kulturinstitutioner mv.

Det blå parkeringskort
Det blå parkeringskort

Du kan læse om kortet her: http://www.handicap.dk/brugerservice/parkeringskort/

Og så er Bo blevet bevilliget et ledsagerkort. Kortet dokumenterer at han har behov for at få en ledsager med på rejser, i teater, museum eller lignende.

Du finder information om ledsagerkortet her: http://www.handicap.dk/brugerservice/ledsagekort/

Andre institutioner har egne ledsagerkort, som f.eks. Københavne Zoologiske Have.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.