Pas på dig selv!

“Husk at passe på dig selv” er en sætning, vi som pårørende meget ofte hører. Som pårørende er der ikke noget, vi hellere vil, men hvordan! Der kræves temmelig meget af os, og det kan være vanskeligt at finde tid og overskud til sig selv.

Jeg har gennem vores forløb prioriteret tid til mig selv, for at kunne holde til mit nye liv. Hvis ikke jeg havde gjort det, tror jeg næppe jeg ville hænge sammen i dag. Det er også vigtigt for Bo at vide,  jeg forsætter med at gøre nogle af de ting, jeg altid har gjort. Det får ham til at føle, at han ikke er så stor en byrde for mig.

Og hvordan gør jeg det så , vil nogen sikkert tænke. Det er lidt forskelligt. Når jeg har meget travle uger, lægger jeg det ind i min kalender. Jeg løbetræner med App’en Endomondo, og den motiverer mig til at holde fast i at løbe. Jeg står af og til tidligere op, så jeg kan nå det. På et tidspunkt var jeg medlem af en løbeklub, det var fantastisk, men bliver for bundet til mit liv.

Morgenløbetur.
Morgenløbetur.

Og så sørger jeg for at være sammen med veninder og familie. Jeg har vinterferie lige nu. Den begyndte fredag aften med middag i Roskilde med en god veninde. Vores datter kom og lavede aftensmad til Bo og sørgede for et par timers selskab til ham.

Lørdag stod den på morgenløbetur, mens Bo stadig sov, og om aftenen fejrede vi – lidt forsinket, vores bryllupsdag med middag på La Bucca på Godthåbsvej. Det var første gang siden Bo blev syg, vi var der igen (fejrer ellers bryllupsdag der hvert år). Maden var som altid pragtfuld og det var vidunderligt for os begge, at opleve det var muligt igen.

Det er da til at blive i godt humør af - og så er det gratis.
Løbetur i Frederiksberg Have. Det er da til at blive i godt humør af – og så er det gratis.
Det er svært at bestemme sig.
Hvad skal man vælge? Det er svært at bestemme sig.

I dag har jeg igen morgenløbet og derefter besøgt min søster.  Mandag står den på besøg hos en anden god veninde og sådan fortsætter ugen med plads til mig, men også med fælles oplevelser. Vi skal bl.a. til Malmø et par dage og lave absolut ingenting. Det ser jeg frem til:-)

Hjemmebagte boller hos min søster.
På besøg hos min søster.

Få skabt dig nogle små frirum, så du kan holde til det liv, som kræves af pårørende. Sæt et mål, hvor lille det end må virke, og sørg for det er muligt at opnå. Se på din kommende uge, stå 15 min . tidligere op en dag eller to, hvis det er det eneste tidspunkt, der er muligt, og gør noget for dig selv. Nyd dit morgenbad, din morgenkaffe, gå en tur og træk vejret dybt.  Det giver ro og overskud, til alt det der forventes vi pårørende tager os af.

Og så var der besøg af guldklumpen, da jeg kom hjem fra min søster.
Og så var der besøg af guldklumpen, da jeg kom hjem fra min søster.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.