Mere om pårørendedage – og lidt om en dejlig søndag

Efter at mit debatindlæg er blevet afvist af såvel Politiken som Berlingske, vil jeg nu skrive til samtlige ordførere inden for sundheds- og socialområdet, ligesom jeg vil kommentere, hver gang jeg møder indlæg på sociale medier, hvor jeg kan klemme “vores” sag ind. Det kan ikke passe, at folk skal blive syge af at passe deres pårørende, når en bevilling af pårørendedage – eller deltagerdage som Lise Beha Erichsen har valgt at kalde det, uden tvivl kan hjælpe rigtig mange og dermed gøre, at færre pårørende bliver syge. Du kan læse Lise Beha Erichsens debatindlæg fra Altinget HER.

Jeg vil opfordre jer alle til at gøre opmærksom på sagen. Kontakt jeres lokale politikere, skriv til ordførere, ministre og til medierne. Sammen er jeg sikker på, vi kan få nogen til at lytte og tage os alvorligt. Har du svært ved at formulere et indlæg, er du velkommen til at bruge noget af mit skriv som udgangspunkt.

Nå, det skal nu ikke få lov til at ødelægge mit humør. Efter en lang arbejdsuge, hvor jeg også var på arbejde lørdag formiddag, måtte Bo tage alene til sin brors runde fødselsdag i Næstved. Det var første gang, han var alene afsted til den slags, og han klarede det selvfølgelig fint med hjælp fra familien.

Søndagen begyndte med en dejlig morgenløbetur i Frederiksberg Have.

Hejrene solbader kl. 7.30:-)
Hejrene solbader kl. 7.30:-)

Efter morgenmad gik turen til Tivoli, for at forny Tivolikort. Vær opmærksom på, at ledsagere kan komme gratis ind, hvis den ramte har et ledsagerkort.  Kan søges HER.

Synd duften fra alle hyacinterne i baggrunden ikke kan opleves gennem cyperspace.
Synd duften fra alle hyacinterne i baggrunden ikke kan opleves gennem cyperspace.

Det var en kølig tur, så varm kaffe og lun kage i Vaffelbageriet var godt til at få varmen på.

Varm kaffe var tiltrængt i kulden.
Varm kaffe var tiltrængt i kulden.

Eftermiddagen sluttede af med besøg af barnebarnet og hans mor.

Gyngetur i Lindevangsparken.
Gyngetur i Lindevangsparken.
Et forsøg på at distrahere en livlig dreng:-)
Et forsøg på at distrahere en livlig dreng:-)

En dejlig søndag, hvor trætheden nu har meldt sig.

Godt der er fodbold i tv, man kan sove til.
Godt der er fodbold i tv, man kan sove til.

6 tanker om “Mere om pårørendedage – og lidt om en dejlig søndag”

  1. Kære Britt. Det er en udfordring vi alle deler som pårørende. Jeg håber meget vi kan få nogle til at tage os alvorligt. Bedste hilsner. Helle

 1. Du er inde på noget rigtig
  Det er ikke medlidenhed
  men ferie/fridage har vi alle brug for men mange dage/timer bruges på at ledsage vores kære hvor kommune spare penge at ikke skulle sende en ansat med 😀

 2. Du er super sej 🙂
  Det er ganske rigtigt at ingen medier gider at tage sig af hvad det vil sige at være pårørende .
  Vi bør nok oprette et netværk og stå sammen. Tror at vi alle kæmper vores egne stille kampe. Kræver ufatteligt meget at stå frem men det er det der skal til.
  Rigtig god søndag.

  1. Kære Marianne. Tak for din hilsen. Der er ingen tvivl om, vi hver især kæmper vores kampe. Der findes heldigvis flere netværk på Facebook, hvor vi kan finde ligesindede. Hvis vi alle skriver til relevante politikere, medier mv må det få en virkning på et tidspunkt. Hjernesagen kæmper også for os, men ting tager desværre tid. Vi må blive ved og håbe der på et tidspunkt er nogen der lytter til os. Bedste hilsner Helle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.