Medier, balancevest og fokus på pårørende

Forrige onsdag dukkede Bo pludselig op i såvel radio- som tv-avisen. Han var en tur hos Neuroform i Taastrup, der er certificeret i den balancevest, som har været omtalt en hel del i medierne på det seneste. Han skulle prøve, om det kunne være en mulighed for ham til at forbedre sin gang.

Bo var selv taget til Neuroform med Flextrafik om formiddagen, og jeg skulle så hente ham om eftermiddagen. Ved middagstid lå der en lettere uforståelig besked på min telefonsvarer, som handlede om noget med tv-avisen. Jeg forsøgte at ringe tilbage, men Bo svarede ikke, så jeg mødte ret spændt op hos Neuroform ud på eftermiddagen.

Det viste sig så, at DR var blevet interesseret i at lave en historie, om ventetiden fra man er færdigbehandlet på sygehuset, og til man kommer i specialiseret genoptræning, på bagrund af et udspil fra regeringen om en genoptræningsgaranti – jeg håber de kigger på kvaliteten af genoptræningen, men det var vist ikke på tale.

Da Bo tilfældigvis var hos Neuroform, denne dag, blev han ”hevet” med ind i optagelserne, først live i radioavisen og senere som billede til Maries udtalelser i tv-avisen. Om aftenen dukkede historien så op som tophistorie på DR’s hjemmeside, den kan du se HER. Du kan se mere om historien på billederne nedenfor og på Neuroforms Facebookside af samme navn. Der ligger links til såvel radio- som tv-avisen.

Billeder fra tv-avisen.

Bo fik ikke prøvet balancevesten på grund af al virakken, men var så af sted igen i onsdags. Det gik vist ret godt, i alt fald ifølge Bo selv. Nu afventer jeg film og udtalelser fra Neuroform. Hvis det er gået så godt, som Bo fortæller, skal vi i gang med at søge kommunen om en sådan vest. Mere om dette, når vi ved noget. Håber ikke vi skal kæmpe alt for meget, men det skal vi jo nok.

Vi har i øvrigt fået afslag på handicapbil fra Ankestyrelsen. Bo er for dårlig, og det er ønsketænkning, at han vil besøge venner og familie. Brevet var så nedladende, og jeg blev vildt rasende (hvilket jeg sjældent gør), men der er jo ikke mere at gøre, da Ankestyrelsen er sidste instans. Håber de evaluerer på deres måde at skrive til folk på!

Jeg er blevet kontaktet af et par journaliststuderende, der gerne vil lave en artikel om at være pårørende. I kan læse mere om det på min Facebookside Hellewenck.dk, hvis I er interesserede, I at tale med dem. Her finder I også kontaktoplysninger til dem. Det lyder til at være en god mulighed for at få fokus på os som pårørende.

I ønskes alle en rigtig god uge.

2 tanker om “Medier, balancevest og fokus på pårørende”

 1. Hej Bo og Helle

  Håber at det vil lykkes jer med at få bevilget penge til en balance vest og ærgeligt med ansøgning til anskaffelse af bilen som virkelig ville gøre det noget at komme omkring

  Hilsen

  Flemming og Jette
  3300

  1. Kære begge. Tak for hilsen. Jeg er meget spændt på at høre mere til Bo’s test af balancevesten. Den er godkendt som hjælpemiddel, så hvis vi kan dokumentere effekten, bør det jo ikke være et problem, men kender ho desværre vores kommune alt for godt. Håber alt vel hos jer. Bedste hilsner Helle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.