Ledsagerordning

Engang i mellem kan man blive glædelig overrasket. For ikke ret længe siden forslog Bo’s hjemmevejleder, at vi skulle søge om ledsagerordning til Bo, og wupti i løbet af et par uger var ordningen bevilliget med 15 timer om måneden og vi kunne kontakte BHF (Bruger – Hjælper Formidlingen) for at lave aftale om en ledsager.
Det hele er gået superhurtigt, men Bo har da nået at være en tur i Zoo i tirsdags. Nu skal der spares timer op, så han kan begynde til bridge i Ældresagen på Frederiksberg, i stedet for at skulle køres til Gladsaxe med Flextrafik hos Blakset. Blakset er ellers er rigtig godt, men det har været hårdt for Bo med den megen lange transport.
Og så er Bo blevet tilmeldt Varmtvandstræning i Gigtskolen. Der er på venteliste på Frederiksberg, så han begynder i DGI-byens Vandkulturhus til september. Bliver spændende. Ved bridge har Bo, brug for at ledsager er med de første par gange og hjælper ham til, hvor tingene er mv.

Varmtvandstræningen vil være der, hvor ledsager skal følge ham hver gang. Vi ser begge frem til de nye ting Bo skal i gang med. Ingen af tingene kunne lade sig gøre uden en ledsager, så vi er meget taknemlige.

Nedenfor finder du lidt stemningsbilleder fra ugen.

Der trænes dagligt på løbebåndet.
Kaffe i Væksthuset i LIFE’s have.
LIFE’s have er et besøg værd lige nu.

4 tanker om “Ledsagerordning”

  1. Hvor godt at I også synes det. Der er bare hvad man har behov for og så en masse hjertevarme i tilgift. ❤️

 1. Hej Helle og Bo
  Hvor dejligt for jer, at der sker lidt positivt. Det med ledsagerordning har vi også overvejet til Jan. Har fået et ansøgningsskema, så nu er det bare om at få det sendt afsted og så håbe på en hurtig sagsbehandling, men det lyder jo lovende 🙂
  Lige et spørgsmål til dig, Helle: hvor søger man om en hjemmevejleder, og hvilken funktion har denne?
  En rigtig god uge til jer begge. 😊

  Kærlig hilsen
  Renate og Jan

  1. Kære Renate. Ja, det er så dejligt med den slags lyspunkter🙂. Se endelig at få sendt ansøgningen afsted. Pøj pøj med det.
   Bo fik tildelt hjemmevejleder af kommunen, da han skulle hjem fra rehab, så vi har ikke været involveret i ansøgningen. Hvis I har en hjerneskadekoordinator, så prøv at spørge der. I nedenstående link kan du læse beskrivelsen for hjemmevejleder i vores kommune. Jeg vil gætte på, det er det samme i andre kommuner. Det er en fantastisk lettelse for mig, at Bo har sådan en. Det bør være et lovkrav, at alle skal tildeles sådan en. Håber det kan være muligt for jer at få en. Bedste hilsner Helle

   http://www.frederiksberg.dk/Borger/Social-og-handicap/Handicap/Hjaelp-i-hverdagen/Hjemmevejledning.aspx

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.