Nu med kørestol 2

 At være kørestolschauffør kræver en særlig opmærksomhed og et blik for ujævnheder i underlaget. Der følger ingen manual med, så man må gøre sine egne erfaringer på godt og ondt. Bo har, især i begyndelsen, været på vej i fortorvet med næsen først ind til flere gange.
Bag  på kørestolen sidder to pinde, som jeg har været voldsomt uvenner med. Der skulle mange blå mærker på anklerne til, før jeg fandt ud af, at de kunne slås op. Deres formål er at sikre stolen ikke vipper bagud ved overbalance, men de er altså ret ubehagelige, at komme i nærkontakt med, så vær opmærksom på dem.
 IMG_1186
I foråret oplevede jeg at få smerter i mit ene håndled. Det viste sig, at kørestolen trak ret voldsomt til denne side. Det var kommet snigende, så det gik først op for mig, da en veninde kørte stolen og gjorde opmærksom på det. Efter henvendelse til visitationen, kom en tekniker og rettede stolen op. Det er vigtigt det ordnes, så du ikke får ødelagt dig selv, og I ikke kan komme ud. Så sørg for at få repareret kørestolen løbende.
Og så er det slut med høje hæle – ikke fordi jeg har gået så meget med den slags. Når vi skal ud med kørestolen, er det flade fornuftige sko, der står godt fast i underlaget. Heldigvis er sneakers vildt oppe i tiden,  så mulighederne for “smarte” sko er mange alligevel.
IMG_1265
 For at Bo kan blive bedre til at gå, er det vigtigt han kommer op at gå i hverdags situationer og ikke kun ved træningen på Center for Hjerneskade. Når vi går tur, er der tvungen gangtræning indlagt. Det foregår gerne i byens parker, på områder uden for mange mennesker, så Bo ikke bliver distraheret og mister opmærksomheden.
IMG_1171
Gangtræning i Lindevangsparken
I dag er planen, at vi kører en tur op ad Strandvejen og finder et sted, hvor der kan trænes og bagefter spises lidt frokost.
Go’ lørdag til jer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.