Kilden, Hovedhuset og en tur til London

For et par uger siden, var vi til det årlige møde med Bo’s sagsbehandler. Mødet handlede primært om der fortsat behov for hjemmevejleder. Sagsbehandleren var meget enig i, at Bo stadig har behov for en, der kan vejlede ham i forskellige ting, bl.a. hjælpe med at lægge en plan for, hvordan Bo får lavet sin selvtræning, som han rigtig gerne vil, men som han glemmer.


Gangtræning kan foregå allevegne 😊.

Mødet handlede også om, at Bo har behov for at komme ud blandt andre og få trænet/vedligeholdt forskellige færdigheder. I Københavns kommune findes et tilbud for mennesker med hjerneskade, der hedder Kilden. Det ligger i Valby, og har et rigtig godt omdømme. Her kan man bl.a. arbejde i køkken, kontor, passe bier og et par gange om ugen er der holdtræning med en fysioterapeut. Altså et ret fantastisk sted, som alle med hjerneskader burde have mulighed for at deltage i. På Amager ligger et tilsvarende tilbud i stil med Kilden. Det hedder Hovedhuset, men også her skal man gennem visitation gennem sin kommune.

Bo har været på besøg på Kilden et par gange, og var glad for det. Han skal også på besøg hos Hovedhuset for at se, hvilke et af stederne han bedst kan se sig selv i.

Som sagt kræver det, som med alt andet, at man bliver visiteret af sin kommunen til et af de to tilbud. Bo’s sagsbehandler vurderer, at det vil være godt for Bo, så hun lægger det op til visitationsudvalg sammen med ansøgning om fortsat hjemmevejlederordning. Så nu er det op til udvalget at vurdere, om der er penge i kassen til det. Det bliver næppe på denne side af sommerferien, der kommer en afgørelse, men det er også ok. Det vil give mig rigtig god ro at vide, Bo har indhold i sin hverdag. For selvom han skal bruge meget energi på at deltage på fx Kilden, er det også med til at holde ham ”vågen” og dermed mere aktiv.

Der kommer næppe blogindlæg fra mig i næste uge, da jeg tager en kort tur til London. Jer der har fulgt mig, siden jeg begyndte bloggen, ved at jeg prioriterer mig-selv-tid, for at kunne holde til livet som pårørende. Jeg har været af sted nogle gange efterhånden, og jeg ser frem til et par hyggelige dage, hvor jeg ikke skal tænke på andet end at hygge mig. Der kommer uden tvivl et par billeder på Instagram, hvor du også kan følge os. 

Bo’s søn kommer og bor her, mens jeg er væk. Det er så vigtigt, at skaffe sig selv alle de små frirum, der er mulige. Om det er at gå en tur alene i ½ time eller drikke kaffe på en cafe med en veninde er ligegyldigt, bare man gør noget, der er rart for sig selv.


Forårssøndag i Frederiksberg have.


En lille syg dreng ser tegnefilm med sin bedstefar.

I ønskes alle en rigtig dejlig uge, hvor det ser ud til at foråret endelig bider sig lidt fast.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.