Hvordan man holder på en dyne

Dejligt var det, da Bo i sin tid begyndte at komme hjem på weekend fra rehabiliteringsopholdet. Der var udfordringer, som jeg forsøgte at være på forkant med, men der opstod selvfølgelig også uforudsete ting, som at holde på en dyne i sengen.

Bo er delvist lammet i venstre side og han sover på ryggen eller på højre side. Når han drejer sig om på sin højre side, får han ikke altid dynen med, eller også ryger den på gulvet, fordi han hiver for hårdt. Resultatet var, at jeg ikke fik min nattesøvn, da jeg vågnede mange gange om natten for at tjekke om han havde dyne på.

Jeg forsøgte mig ud i forskellige tiltag;  lagenholdere, gaffatape og diverse snoresystemer. Intet af det holdt.  Jeg rådspurgte mig med ergoterapeuter, men de havde ingen løsning ud over sengeheste, hvilket vi ikke var interesserede i, hvis det på nogen måde kunne undgås.  Jeg gik i tænkeboks igen og nåede frem til, at løsningen kunne være en dobbeltdyne. Jeg købte først den billigste i Jysk, for at undersøge om det fungerede – det gjorde det, og glæden var stor hos os begge. Siden hen har jeg købt en bedre model i Ikea, der har nogle gode brede udgaver til både sommer og vinterbrug. Jeg købte 220 x 240 og siden vi fik den,  er dynen blevet på plads og jeg kan sove nogenlunde uforstyrret.

IMG_0342.JPG

2 tanker om “Hvordan man holder på en dyne”

 1. Hej Helle,
  vores mor (96 år) har haft et problem med at dynen falder på
  gulvet om natten – indtil jeg læste din blog.
  Nu har hun ikke dette problem mere, når vi får købt en dobbeltdyne til hende – en enkel løsning på problemet – men det enkle er jo også oftest den bedste løsning.
  Tak !!

  1. Kære Poul. Skønt at høre I finder inspiration på min blog. Vær obs på at dynen ikke er for tung, men heller ikke for let:-) God for øvelse med den. Bedste hilsner Helle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.