Hvad skal vi spise ? 

Hvad skal vi spise? Det er en sætning der fylder meget i mit hoved. Det skal være let, det skal være sundt, det skal gerne række til flere dage og Bo skal gerne kunne lave noget af det. Det er mange krav i min verden, så jeg har forsøgt mig med forskellige madordninger, hvor vi får leveret måltidskasser. Det har dog været en udfordring for mig, at være hjemme, når maden blev leveret. Før jeg skiftede arbejde, fik jeg det leveret på arbejdspladsen, men så var jeg afhængig af at køre i bil for at kunne have kasserne med hjem.
Lige nu får vi måltidskasser fra Aarstiderne.com. 

I aften skal vi ha’ burgere med coleslaw fra Aarstiderne.

Her kan jeg vælge leveringsdag til at være søndag, og der er stort udbud af forskellige typer måltidskasser. Jeg kan variere, hvilke kasser jeg vil have fra uge til uge og til hvor mange dage. Der er masser af friske gode grøntsager, som Bo kan snitte. I denne uge får jeg søndag leveret middagsmad til søndag, mandag og tirsdag. Onsdag skal jeg selv finde på, torsdag spiser vi altid suppe og fredag har jeg indført nem aftensmad, som er tapas.

Tapas fra lokal ostehandler, hvidvin til mig og Nordic til Bo. Så er det weekend😊

Det er nemt, ikke meget oprydning og så smager det skønt. Det er muligt at købe tapas-platter af forskellig slags i diverse supermarkeder eller hos ostehandlere, dog til lidt dyrere pris. Et godt brød til og et køligt glas hvidvin, så er weekenden hjemme. Bo holder sig til Nordic, der har så lav en alkoholprocent, at den ikke har indflydelse på hans medicin. Den smager godt, men han savner dog at drikke et glas vin med mig, men det går bare ikke.

Hvad skal vi spise? Nu jeg skal kun tage stilling til onsdag og lørdag, hvor det ofte bliver fisk, da det er nemt at smide i ovnen, uden der skal gøres så meget ved det. Og så er det sundt og Bo kan ordne grøntsagerne, som kommer med i ovnen. Jeg serverer det gerne med pasta og skyr rørt med salt, peber og noget krydderi samt hvidløg.

Det er så vigtigt, vi gør det, der passer bedst til os hver især. Vi er ramt så forskelligt og vores overskud er derfor også forskelligt. Måske du kan finde inspiration i, hvordan vi gør og så tilpasse det, til jeres behov.
Velbekomme og god uge til jer alle.

Formiddag i solen, med hue-hår 😜

Gangtræning. Jeg kører el-scooteren og Bo går 👍🏻

 

8 tanker om “Hvad skal vi spise ? ”

 1. Kære Helle
  Tak for dit svar. Min datter har et lignende skærebræt, men bruger det stort set aldrig, da hun synes, det er så bøvlet.
  Jeg vil købe et smørebræt med kant til hende. Det tror jeg, hun vil blive glad for.
  Du har ret i, at det er hyggeligt og rart at være to i køkkenet, når der laves mad. Foreløbig bestyrer min datter P8 med jazzmusik eller evt. P5, og så kan vi snakke sammen imens.
  Kh Birthe Marie ♥

  1. Kære Birthe Marie. Bo synes også det var bøvlet i lang tid. Men så hjalp hans hjemmevejleder ham og vejledet ham i brugen. Nu kan han skære løg, skrælle kartofler, skære brød mv på det. Det kræver øvelse og tålmodighed. Men ting tager bare tid, når man er ramt.
   Lyder dejligt med musik til arbejdet😊. Bedste hilsner Helle

 2. Hej Helle. Dejligt at følge med i din blog og læse om, hvordan du og Bo finder ud af det i dagligdagen.
  Har Bo særlige hjælpemidler, når han ordner grøntsager? – Jeg modtager gerne gode idéer til min datter, som er halvsidig lammet i venstre side ligesom Bo og derfor ikke kan bruge venstre arm og hånd. Det er derfor stort set altid mig, der laver mad, men det ville være en lettelse, hvis hun også kunne deltage.
  Kh Birthe Marie

  1. Kære Birthe. Dejligt at du følger med på bloggen og kan bruge de ting jeg skriver om. Bo har et særligt skærebræt, hvor han kan spænde grøntsager, brød og lign fast, så han kan skære eller skrælle. Han synes det er lidt bøvlet, men det er der jo flere ting, der er nu. Så har han et smørebræt med kant, så han kan smøre brød. Hvis du kigger under “Hjælpemidler” kan du finde et billede af skærebrættet. Ellers skriv igen, så lægger jeg et billede ud. Det er både en lettelse at Bo kan hjælpe, men det er jo også hyggeligt at være i køkkenet sammen. Håber I kan få det til at fungere. Bedste hilsner Helle

 3. Hej Helle
  Tak for dine gode tips. Jeg er ofte inde og kigge på din blog. Jeg synes vores hverdag minder meget os jeres. Nu du skriver, at Bo godt vil have et glas vin sammen med dig, kan jeg fortælle, at min mand synes, at den alkoholfri rødvin, de har i Kvickly er rigtig god. Jeg er begyndt at bestille madvarer på Coop.dk og her kan jeg også få leveret vinen. Varerne bliver leveret lige til døren. Jeg behøver ikke være hjemme, når der leveres. De er pakket i termobokse med store isterninger til kølevarer og tøris til frostvarer. Det er nemt og godt.

  1. Kære Tina. Tak for din hilsen. Dejligt at du kan bruge, noget af det jeg skriver. Vi skal da i Kvickly og se efter den vin. Det er lidt hyggeligere at være to om at skåle i vin:-) Jeg har godt set at Coop.dk er begyndt at levere, men har ikke haft tid til at kigge nærmere på det endnu. Det er altid godt med variation:-) Tusind tak fordi du gav dig tid til at skrive. Bedste hilsner Helle

 4. Kære Helle, du kan tro, jeg kender det. Med muskelsvind, respirator og job, samt et ønske om at leve sundt, grønt og økologisk… Det er svært at få til at gå op i en højere enhed. Vi får lige nu fra sundtakeaway. Her kan jeg få vegetarisk og min mand med kød. Derudover er det nemt og sundt. Jeg har også været forbi Årstiderne, Skagenfood og Halkjær, ligesom der sker rigtig meget på færdigmad i supermarkederne disse år. Skønt når sygdom giver en presset hverdag.
  Mange hilsner til dig og Bo, og velbekomme 😉
  Catrine Vilandt

  1. Kære Catrine. Du lyder godt nok som en sej quinde, der også har nok at se til. Jeg har også været på nogle af dem du nævner + et par andre, men er som nævnt lige nu, ret glad for Aarstiderne.com. Det er vigtigt, at finde det der passer os bedst hver især:-) Bedste hilsner til dig og din mand. Helle Ps. Burgerne var ret lækre:-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.