Hvad fysisk træning gør ved Bo

Sponsoreret indlæg

Jeg havde aldrig troet, vi skulle nå hertil, hvor jeg kan skrive indholdet af dette blogindlæg. Men effekten af fysisk træning overrasker mig igen.
I den forgangne uge har Bo lavet madplan for en hel uge og selv bestilt alt, hvad der skal bruges til maden på Nemlig.com. Endelig har han stort set alene, stået for maden hele ugen. Hele tre nye ting på en gang – sikke en gave til os begge.

Bo fik intro til Nemlig.com af sin hjemmevejleder. Han fangede konceptet ret hurtigt og klarede rimelig nemt at bestille varerne selv. Der er brug for et blik fra mig inden bestillingen effektueres, for at sikre vi får de varer, vi ”plejer” at bestille, men alt i alt var det rigtig fint.

Så ugen har stået på en del kød og kartofler. Bo var dog opmærksom på, at der skulle lidt grøntsager til, for at jeg ville være helt tilfreds:-)

Der varmes rester af mørbradgryde.
Forleden stod den på krebinetter med blomkål. Der må arbejdes lidt med farver og variation hen ad vejen 😊

Denne kognitive udfordring kunne Bo ikke have klaret, før han begyndte at træne hos Neuroform. Bo har papir på, at han er ramt på initiativ og har en opmærksomhedsforstyrrelse, som nogle af de konsekvenser blodproppen har givet, så det er ret godt klaret af ham, at skabe overblik, lægge en struktur, koncentrere sig, tage initiativ og fastholde opgaverne. Den intensive fysiske genoptræning i Neuroform, har i den grad sat gang i den kognitive udvikling. Det er så skønt, og jeg glæder mig over, den store aflastning det er for mig, at han kan stå for det meste omkring middagsmaden i hverdagen.

Jeg havde (naivt) håbet, jeg kunne skrive at Frederiksberg kommune tilbyder at betale for Bo’s genoptræning hos Neuroform. Men procedurerne er som de nu er, og de skal følges. Det betyder blandt andet, at Sundhedscentret på Frederiksberg nu skal udarbejde et tilbud til Bo, som vi derefter skal vurdere, om vi mener kan matche Neuroform. Vi ser frem til at se tilbuddet først i det nye år.

Det er aldrig for tidligt at begynde gangtræning 😊

Juleaften skal vi holde sammen med vores børn, svigersøn og barnebarn. Alle hjælper til og bidrager med lidt forskelligt til aftenen. Vi glæder os til en aften med dem vi holder allermest af. Må I alle få en jul, som I allerhelst vil have den og sammen med dem I holder af.

Æbleskiver og håndbold. En dejlig eftermiddag.

God Jul til jer alle fra både Bo og jeg.

30 tanker om “Hvad fysisk træning gør ved Bo”

 1. Helle, ieg har faktisk fået samme højt kvalificerede genoptræning, som hosNeuroform og Apofys hos det offentlige. Ved godt, at ikke alle er så heldige, men det offentlige råder faktisk over de rette speciaistlkompetencer, det handler bare om, at blive henvist de rigtige steder hen.

  1. Kære Simon. Godt nytår. Det er så ærgerligt, at den gode genoptræning drejer sig om selv at vide, hvor der er det rigtige sted. Der bør være lige vilkår for alle. Bedste hilsner Helle

  2. Jeg forstår Simons budskab således at vi skal være opmærksomme på at vi har mulighed for at vælge den klinik, som vi synes er den bedste Jeg er selv skiftet fra en klinik til en anden, hvilket jeg er meget glad for. Det er min vederlagsfri træning Så man skal selv være vågen og tjekke de omkringliggende klinikker. Kh Winni

 2. Hejsa den der stimulator som der bliver beskrevet hvordan ser den ud m.m., dejligt læsning med alle jeres imput.
  Glædelig jul og godt nytår

  1. Kære Per. Det er vist Winni, der ved noget om det:-), så afvent at hun forhåbentlig svarer. Bo kan desværre ikke bruge dropfodsstimulator, pga. epilepsi. Så må man ikke arbejde med strøm i genoptræningen. Også glædelig jul og godt nytår til dig og dine. Bedste hilsner Helle

  2. Jeg fik anbefalet en dropfods- stimulator af min dygtige fysioterapeut
   Jeg besøgte El-Klinikjen som ligger ved siden af Hjerneskadecentret ved Amager Landevej.
   Her kan man afprøve en stimulator.
   Jeg fandt dernæst ud af at der er et sted, som er nærmere ved vores bopæl. Det er i Brøndby på adressen Sognevej 25 og firmaet hedder Ortos. Den klinik besøgte jeg og en ortopæd der skrev en ansøgning til min Kommune.
   Simulatoren er består af en sok med en føler i og deruden er der to elektrodersom sidder i en holder rundt lige under knæet Den skal lades op inden den kan benyttes Når hælen rammer gulvet kommer impuls til impulsgiveren som aktiverer musklerne Venlig hilsen Winni

  3. Kære Winni. Tak for din beskrivelse, som andre forhåbentlig kan have glæde af. God jul – bedste hilsner Helle.

 3. Hej Helle
  Ja jeg ved hvad servietter med en kompetent fysioterapeut. Jeg købte selv 14 ganges træning hos Søren Hein Sommer i Glostrup og det var noget der rykkede. Han foreslog mig forøvrigt en stimulator som jeg siden har anskaffet mig. Den er virkelig god især når jeg går længere ture. Det er nemmere for mig at gå og samtidig er den med med til at stimulere og styrke musklerne foran på benet. Det kan jeg anbefale Bo at prøve Venlig hilsen Winni Lykke

  1. Vil du fortælle, hvilken stimulator, du har købt? – Jeg kunne købe en lignende til min datter.
   Venlig hilsen og god jul
   Birthe

  2. Kære Birthe. Winni har skrevet lidt mere om dropfodsstimulatoren et sted i kommentarsporet:-). Bedste hilsner Helle

  3. Kære Winni. Vi er heldige at have lidt penge i sparebøssen, som vi har kunne bruge til genoptræning. Apofys er også et rigtig godt sted. Som det ser ud lige nu, kan Bo ikke bruge en stimulator, men måske på sigt. God jul til dig. Bedste hilsner Helle

  4. Ja, Søren er super dygtig. Jeg havde ham selv som fys på Glostrup hospital, da jeg var indlagt der kort efter min skade, og hvis man selv er motiveret for at give den gas og knokle hårdt for at komme videre, så kan han hjælpe en til fantastiske fremskridt 🙂

  5. Kære Simon. Apofys, som Søren har, er helt sikkert også et godt sted. Men ingen genoptræning uden egen indsats:-) Hvor ville det være dejligt, hvis det offentlige kunne tilbyde tilsvarende genoptræning som fx Neuroform og Apofys. Bedste hilsner Helle

 4. Åh hvor er det dejligt for jer. Her er udfordringerne nok lidt de samme som hos jer, men “desværre ” har min mand ikke fået papir på det. Det gør det ikke nemmere at han ikke selv er klar over de skader han har fået. Ville ønske at vi havde råd til behandling hos en “neuroform”, men er ikke engang sikker på at min mand ville tage imod et sådant tilbud. Der er lang vej igen her hos os, men til gengæld gør han så, så mange andre ting.
  Glædelig jul herfra mig.

  1. Kære Lisbeth. Jeg har for nylig hørt om noget der hedder kommunikationscentret, som er gratis og hvor du/I kan bestille tid til en udredning gratis. Kommunen er vist ikke forpligtet til at følge anvisningerne, men så får I, papir på de kognitive udfordringer der må være. Forstår godt det er svært, når den ramte ikke selv har oplevelsen af at der er nogle skader, men måske sådan en udredning, kan være en hjælp i erkendelsesprocessen?
   Forsøg at glæd dig over de mange ting han gør. Der er stadig masser af ting Bo ikke kan og gør, men det har også været 2,5 år undervejs, så der sker hele tiden noget. Fokuser på det der fungerer og sæt små delmål for områder der skal udvikles. Glædelig jul til dig Lisbeth – håber det går som det skal for dig og din ryg. Bedste hilsner Helle.

  2. Tusind tak Helle.
   Det hjælper mig faktisk rigtig meget at høre om jeres/ Bo’s udvikling og at det har taget 2 1/2 år at nå til hvor i er. Det gør mig positiv i betragtning af at det kun er 1/2 år siden min mand blev ramt. Der er bare nogle dage hvor jeg synes der er urimeligt hårdt, og hvor jeg lige falder ned i de mørke huller. Det kender nu nok også fra jeres forløb. Det er som oftest de dage hvor jeg selv har mest ondt. Detgår planmæssigt fremad med ryggen, har lige været til kontrol og de var meget tilfredse med deres arbejde. Jegskal forvente at jeg stadig kan have smerter op til et år efter op. Så det er forståeligt nok at jeg stadighed ondt, samtidig med at jeg nok ” laver for meget” . Samtidigharjeg fået konstateret massiv slidgigt i den ene skulder med nedsat kraft i armen som følge af det. Jeg prøver virkelig at være positiv, og er generelt god til det, der er heldigvis lyspunkter hver dag.😊 Lige nu er vi i vores fritidshus på Mors, pga en vandskade derhjemme. Et lidt ufrivilligt ophold i December som ikke var planlagt, men jeg forsøger at nyde det. Lige nu er al træning så sat i bero til efter Nytår. Vi skal heldigvis holde juleaften hos vores datter og svigersøn. Så vi skal være sammen med begge børn og svigerbørn og 4 børnebørn.
   Glædelig jul og godt Nytår til jer også.
   Det var jo næsten en hel roman dether, men tak for at holde kontakt.
   😊🎄

  3. Kære Lisbeth. Det er mig der takker, fordi du vil dele med mig. Der er mange ting at se til som pårørende, og når man som du er ekstra hårdt ramt med ryggen, så er det ok at synes det er svært. Det vigtigste er, ikke at blive hængende i den negative følelse, men det lyder heller ikke som om du gør det. Tværtimod ser det ud til, at du formår at holde fast i de positive ting og det der fungerer for dig. Det er nogle dejlige billeder du tager og som jeg nyder at følge. Og så bliver jeg ret misundelig, når jeg ser resultatet af dine strikkerier – det hedder det vist ikke:-) Så bliv ved med at holde fast i de ting du holder af og som giver dig plads og luft. Men hvor træls at blive ramt af vandskade oveni alt det andet, men det kan der jo heldigvis gøres noget ved, så det bliver godt igen:-) Jeg holder bestemt gerne kontakt. Nyd julen og familiens selskab. Bedste hilsner Helle

  4. Tusind tak, vi snakkes ved i det nye pr, som forhåbentlig bliver mere fredelig på alle fronter end 2016.
   Godt Nytår kh Lisbeth.
   PS. Min søn og svigerdatter bor i Kartoffelrækkerne i Kbh.
   Måske vi engang får mulighed for at mødes på en cafe.

  5. Kære Helle.
   Du har sikkert ret Hele mit træningsforløb er vist noget længere en Bos
   1)Først træning iKommunalt regi
   2) 3 uger i Montebello
   3 )8 uger i Vejlefjord
   4) udendørs gangtræning hjemme
   5) 14 uger hos Søren i Glostrup
   6) Så fik jeg min Stimulator i efteråret 2016.

  6. Kære Winni. Vil du skrive lidt mere om dropfodsstimulator? Der er flere der er interesserede. Da Bo ikke må bruge sådan en pga. epilepsi, kan jeg ikke så godt skrive noget om det. Bedste hilsner Helle.

 5. Hvor er det flot klaret, og en stor hjælp i hverdagen. Den træning må daværende guld værd.
  Glædelig jul og tak for de ugentlige rapporter.
  Mange hilsner
  Gitte Ullstad

  1. Kære Gitte. Ja, det er så skønt, at Bo endelig får en ordentlig genoptræning. Det koster os mange penge, men er hver en krone værd. God jul til jer. Bedste hilsner Helle

  1. Kære Winnie. Ja, det er fantastisk, hvad kompetent træning kan gøre. Vi glæder os over den investering vi har valgt. Bedste hilsner og god jul Helle.

 6. Rigtig flot, at Bo har lavet madplan for en hel uge og selv har bestilt alt, hvad der skal bruges til maden hos Nemlig.com, og derefter selv stået for maden hele ugen. – Det var da en julegave til jer begge.
  Kh Birthe

  1. Kære Birthe. Ja det er så dejligt og netop for os begge. Er en stor og god forandring. Bedste hilsner og god jul. Helle

  2. Svar til Birthe Marie

   Din datter skal vist selv afprøve en stimulator. Det kan ikke købes af andre. Men min hedder myGait

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.