Genoptræning

 Bo er nu godt i gang med træning hos Apofysio.dk. Han er rigtig glad for den meget kompetente genoptræning, han oplever der, men som med al anden træning, skal Bo træne meget herhjemme, hvis det virkelig skal gøre en forskel. Det er en udfordring, når man er ramt på initiativ, koncentration og opmærksomhed. For netop at hjælpe Bo bedst muligt, har han fået en fin træningsplan, som hjælper ham, så han bedre husker sin træning herhjemme. For yderligere at støtte Bo, skal han stå til regnskab, når han møder op til træningen hos Apofysio, ved at fremvise sit udfyldte træningsskema og se fysioterapeuten ind i øjnene, mens han svarer på, om han har trænet, det han skal. Det virker faktisk ret godt.

Så er der sat strøm til.

 Jeg har ikke opgivet drømmen om at cykle længere ture sammen med Bo igen. Christianiacykler var desværre ikke en mulighed dels pga. for stor bredde på cyklen til vores port i gården og dels pga. den ret høje pris. Christianiacykler har været fantastisk hjælpsomme og skaffet os kontakt til en anden cykelbygger, hvor vi kan få bygget en cykel, så den passer netop til vores behov og muligheder. De hedder xyzcargo.com, og den cykel de kan bygge til os, vil være billigere. Vi afventer pt. et endeligt tilbud, i håb om at vi kan få råd til den. Du kan se deres cykler HER og følge dem på deres Facebookside.

Kristi Himmelfartsferien har budt på gensyn med dejlige venner og bekendte, leg i springvand med barnebarn og dasen i solen. Bente som er på det første billeder har netop været på Vejlefjord, så det var meget motiverende og inspirerende for os begge at høre om hendes gode oplevelser derovre. Nu må det da snart blive Bo’s tur. Han har ventet siden marts 2016.

Bente er god motivator for Bo. Hun er nået rigtig langt ved at træne meget.

Vand er et sikkert hit. Fotograf: Bo.

Det blev til en dejlig friweekend i London, hvor min søn og jeg besøgte familie, men hvor der også blev tid til at ose lidt rundt. 
Katrine, Morten og jeg – Venter på frokost på den lokale pub. En dejlig tur til London.

Fortsat go’ søndag til jer alle.

15 tanker om “Genoptræning”

 1. Kære Helle & Bo,
  Tak for at dele med os andre – jeg bliver så glad i låget af at læse om jer. Altid positive, altid gå-på-mod. Det inspirere mig – TAK til jer !
  Mange hilsener Sanne

  1. Kære Sanne. Tusind tak fordi du tager dig tid til at skrive til os. Det er så skønt, at få hilsner som din. Det giver os energi til at fortsætte med at skrive og dele. Alt det bedste til dig. Bedste hilsner Helle – Bo hilser 😊

 2. Kære Helle og Bo.
  Vi følger alle jeres indlæg med stor interesse og bl.a. jeres cykelprojekt.
  Birger har fornylig købt en sammenklappelig el-scooter med 4 hjul. Dyr, men Juhu en frihed det pludselig giver. D en kan være i vores lille Yaris, og vi kan med fælles hjælp klappe ud og ind. 3 arme og 3 ben, så vi klarer en del!
  Mon nogen kender navnet på en god træningsmulighed i Helsinge? Birger har været glad for vandtræning, men mere træning ville gavne.
  God uge.
  Hilsen
  Birger og Gitte

  1. Kære Gitte og Birger. Tak for jeres gode input. En rejse-el-scooter giver en fantastisk frihed, som alle burde have mulighed for. Har netop set en model, der kan klappes sammen som en rejsekuffert. Den er ret dyr, men den ser temmelig genial ud:-)
   Flemming der skriver i kommentarsporet her på bloggen, er netop skiftet til fys i Helsinge, da han er flyttet, måske han kan sige noget om, hvordan der er. Jeg Prøver at kontakte ham, og vender tilbage. Bedste hilsner Helle

  2. Hej Helle og Bo

   Det er for tidligt at validere træningen i Helsinge.

   Indtil nu bliver det stadig en udfordring som skal afprøves idet der ikke er noget valg som i supermarkeder.

   LÆRKE LILLEØR som FYS er et valg som må vise sig om det kan “trænes væk” .

   Hilsen
   Flemming

  3. Kære Flemming. Tak for din tilbagemelding, også selvom du ikke kan sige så meget endnu.
   God aften til jer. Helle

 3. Hej Helle og Bo
  Dejligt at læse om at alt det der foregår.

  Med hensyn til træning kan jeg oplyse at Øfeldt yder vederlagsfri genoptræning som eneste behandler idet han er godkendt efter en særlig ordning efter Sundhedsloven.

  Derfor vil dette være en overvejelse som bl.a. Bo kunne benytte men som kræver lægehenvisning.

  Grunden til min skifte skyldes bla. kørsel
  fra Nordsjælland til Karlslunde.

  Nu foregår det hos FYS i Helsinge som det kun tager 15 min. I transporttid.

  Efter besøg på samtlige sygehuse blev der prioriteret.

  Nu vil tiden vise om der kan udrettes mirakler.

  Tilbage står det kun om det er bedre end Øfeldt men som eneste behandler yder vederlags fri afhentning / kørsel iht. Sundhedsloven pgf. 79.

  Øfeldt Centre har her en fordel som vi / jeg desværre ikke har længere.

  Med venlig hilsen

  Flemming & Jette
  Melby

  1. Kære Flemming og Jette. Bo har netop skiftet vederlagsfri fysioterapeut og det det de tilbyder ser lovende ud. Vi har Øfeldt i baghovedet, hvis det nye sted ikke fungerer.
   Jeg håber, det går fremad hos dig.
   Bedste hilsner Helle

 4. Hej Helle,

  Det er også muligt for mange at supplere træning hjemme med LEMCO COMBI BIKE, hundredevis af andre supplerer vedligeholdeldende træning med vores træningscykel.

  I LEMCO arbejder vi på den nye model som kommer her til sommer.

  Lad mig vide hvis du har lyst til at låne en i en periode og opleve hvor godt det fungerer for Bo.

  Venlig hilsen

  Carsten Lemche

  1. Kære Carsten. Tak for din kommentar og dit fine tilbud. Bo er lige nu fyldt op med træning hos Apofysio og hos en ny vederlagsfri fysioterapeut, siger han selv.
   Jeg vil dog meget gerne vende tilbage, når han er klar til at prøve noget nyt. Det ser rigtig spændende ud. Bedste hilsner Helle

 5. Kære Helle
  Dejlig læsning.
  Michael skal til at træne i Øfelds- centre. Vedlagfrit
  Så det er vi meget spændt på hvad de kan gør. Han har jo trænet i fitness .dk i Valby med ledsagerordingen . Hans træner er blevet færdig udlært så hun fik jo job som fysi.
  God varme knus herfra
  Hanne

  1. Kære Hanne. Det lyder spændende. Hører meget gerne om, hvordan det går. Pøj pøj med det. 👍🏻. Bedste hilsner Helle

 6. dejlig beretning at læse man bliver fyldt med nyt gåpåmod og positivitet helle tak for det.hilsen christina som selv er ramt.

  1. Kære Christina. Dejlig kommentar fra dig. Det glæder os begge, når andre kan bruge vores oplevelser og erfaringer. God dag til dig. Bedste hilsner Helle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.