En anderledes vinterferie

Denne vinterferie har godt nok ikke været en af de bedste af slagsen. Ugen var planlagt med besøg af venner samt et ophold i Malmø, hvor vi begge kunne slappe af. Tingene ændrede sig desværre ret tidligt på ugen, og planerne måtte skrottes.

Mandag var Bo lidt småsløj, og i løbet af aftenen fik han kulderystelser, der indikerede sygdom var på vej. Og rigtig nok … Bo fik feber. Næste morgen var feberen væk, men der var hyppige toiletbesøg. Kl. 8.00 ringede jeg til lægen, og blev beordret derhen med en urinprøve. Mænd må ikke have feber, når de har urinvejsinfektion. Lægen overvejede indlæggelse, da alle tal var tårnhøje, men feberen var væk, så ” han slap”, og sammen med en recept på penecillin, blev jeg  sendt hjem med ordrer om, at være obs på feber og straks reagere, hvis den kom igen.

Dagen gik – Bo sov det meste af dagen, og da vi nåede sidst på dagen om tirsdagen kom rystelserne igen, nu med vejrtrækningsproblemer. Temperaturen viste 39,7. Fluks ringede jeg 1813, og en venlig sygeplejerske sendte en ambulance, da Bo ikke kunne stå på benene og slet ikke på det dårlige venstre ben.

Høj feber:(
Høj feber:(

På Frederiksberg sygehus blev der straks lagt kateder og hældt penicillin intravenøst i Bo. Efter et døgns tid var feberen fortsat høj, og svarene på prøver tikkede nu ind; Et par sjældne bakterier festede i urinvejene, og der var spor i blodet dvs. blodforgiftning. Ny slags penicillin intravenøst og så begyndte det endelig at virke.

Endelig bedring.
Endelig bedring.
Fremskridt - kan bruge Ipad.
Fremskridt – kan se film på  Ipad.

Status er, at Bo er feberfri og i bedring. Han kan bruge sit ben igen, men det er svækket. Han er megatræt, men vi håber meget, at at han kommer hjem mandag, selvom de har truet med onsdag, da de gerne vil være helt sikre på han er kommet sig helt og festen i urinvejene er helt slut.

Lørdag - endelig lidt oppe.
Lørdag – endelig lidt opp

Det har været en sej omgang for Bo, men jeg synes også det har været hårdt at være mig. Bekymringer om, hvad han fejlede og om  han kommer til at bruge sit ben igen, tærer voldsomt på resurserne. Jeg ser nu frem mod påskeferien:-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.