Dametur i London

Jeg har tidligere skrevet om vigtigheden af at gøre noget for sig selv som pårørende. Vi er på hele døgnet, hvorfor det er ekstremt vigtigt for hoved, sind og krop at få lov til at slappe af, og gøre noget man godt kan li’. Det giver energi, så hverdagene bliver nemmere at håndtere.

I lørdags var jeg på et en-dags-trip til London, hvor min niece Katrine er bosiddende. Kl. 7.05 lettede jeg fra Kastrup og 1 time og 25 minutter senere, havde jeg engelsk jord under fødderne, hvorefter Gatwick-ekspressen tog mig til Victoria station. Billetten var købt på nettet, og da jeg ingen bagage havde, var det hele nemt og hurtigt. Katrine ventede mig ved udgangen af stationen, og efter kaffe og opdateringer på de vigtigste begivenheder i vores liv, osede vi rundt i London, hvor såvel  Selfridges som Sonia Rykiels tøjbutik bød på sjove oplevelser. Det var lidt som at gå på kunstudstilling, med en nagende dårlig samvittighed over al den overflod.

Overdådigt blomstervindue hos Selfridges & Co
Overdådigt blomstervindue hos Selfridges – reklame for Apple Watch.
Sådan kan neglelak også præsenteres - Selfridges & Co.
Sådan kan neglelak også præsenteres – Selfridges.
Sonia Rykiel tøjbutik.
Katrine hos Sonia Rykiel. (tøjbutik.)

Katrine havde bestilt High tea hos Sketch. Sjovt sted, hvor te-anretningen serveres i et stort lyserødt lokale, fyldt med tjenere der er overvældende opmærksomme.

Te-anretning hos Sketch.
High tea hos Sketch.

Toiletterne er en oplevelse i sig selv. Hver enkelt toilet har sit eget hvide kæmpe “æg” der står fordelt i et stort hvidt lokale.

Trappe op til toiletter
Trappen op til toiletterne.

Endnu en interessant oplevelse som kan anbefales.

Herefter gik turen med Tuben til Lancaster Gate, hvorfra vi indtog Hyde Park, der summede af sensommer.

Katrine ved det italienske anlæg i Hyde Park.
Katrine ved det italienske anlæg i Hyde Park.

En dejlig spadseretur gennem parken til Gallery Serpentine, der desværre var “in between” udstillinger, så i stedet blev det til et pitstop, hvor vi nød et glas hvidvin og en sjov vandinstallation af en irakisk arkitekt.

Flot og iderig vandslangefontaine af den irakiske arkitekt Zaha Hadid.
Flot og iderig vandslangefontaine af den irakiske arkitekt Zaha Hadid.

Dagen sluttede med mere spadseretur i det dejlige vejr tilbage til Victoria station, hvor Katrine og jeg skiltes. Jeg glæder mig til foråret, hvor Katrine har planlagt endnu en dag for os.

Det var en helt igennem skøn fridag, som jeg kan leve længe på, og som kun kunne lade sig gøre, fordi Bo’s søn var hos Bo:-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.