Sommerferie Bornholm

I uge 29 var vi på en uges sommerferie på Bornholm. Jeg afsøgte diverse hjemmesider for egnede hoteller og nåede frem til Hotel Balka Strand i Balka, mellem Nexø og Dueodde.

2-3-Salon-925x456

Hotellet var perfekt beliggende for os og en telefonopringning bekræftede, at de kunne opfylde, de behov vi har.  Da jeg reserverede værelse, tilbød hotellet at sørge for færgebilletter til overfarten Ystad-Rønne og omvendt med reservation til handicapparkering og elevator på færgen. Fantastisk dejligt. Desværre var Bornholmstrafikken ikke så servicemindede, så vi blev parkeret i anden række fra elevatoren på overfarten, til trods for jeg vinkede med det blå handicapskilt på vej op på færgen. Takket være utrolig søde og hjælpsomme medpassengerer lykkedes det at få Bo med kørestol op på færgen. Jeg ringede og brokkede mig inden vi skulle retur, og fik en beklagelse og besked om, at ville jeg klage, skulle det ske skriftligt! Heldigvis gik hjemturen uden problemer.

Bo har brug for en badestol, og jeg vil gerne være fri for at slæbe vores egen meget uhandy stol med, så jeg ringede og fik en aftale om, at hotellet havde en, vi kunne låne. Det viste sig at være sådan en med sugekopper på benene. Den var ok, men ikke mere end det. Hotellet har i øvrigt et fint link på deres hjemmeside til Hjælpemiddelcentret på Bornholm, hvor det er muligt at leje diverse hjælpemidler. Fin service.

Opholdet var halvpension (morgen- og aftensmad), hvilket passer godt til os. Vi tog på udflugt om formiddagen, spiste frokost ude  og vendte retur til hotellet, så Bo kunne sove til middag. Mens han sov kunne jeg tage ud på egen hånd. Jeg havde reserveret en cykel på hotellet inden ankomst, og fik den derfor til billigere pris.

Hotellet har udendørs pool, hvor der er en god bred trappe med gelænder i midten, så det er muligt at komme i vandet, hvis det er muligt at gå lidt selv. Desværre var vejret ikke med os, så Bo kom ikke i, men nød en drink på terrassen, mens jeg og andre vovede os i.

IMG_0952

Værelset var stort og med god plads til at komme rundt i kørestol. Store døre til egen terrasse gør det muligt at komme ud. Toiletforholdene var ikke helt så gode for os. Det var ikke muligt at få en kørestol ud på badeværelset, men heldigvis kan Bo gå lidt med krykke, så det var muligt for ham at komme derud. Der manglede et greb ved toilettet, men servicen viste sig at være i top, da en fantastisk sød og hjælpsom altmuligmand kørte ud og købte et greb, som han satte op efter vores vejledning. Ved forespørgsel til et skridsikkert underlag til badet, blev også sådan et fremskaffet. I restauranten var personalet altid søde og hjælpsomme.

For enden af den vej hotellet ligger på, er stranden, som ikke er mulig at komme til med kørestol. Ved stranden ligger Weekendhytten, en strandcafe med glimrende cafemad og grillaftner et par gange om ugen. Weekendhytten er tilgængelig med kørestol på den overdækkede terrasse, men desværre ikke under åben himmel.

Vær opmærksom på, at det er lidt bøvlet at komme ind ad hovedindgangen, da der er grusbelægning på en stor del af området foran hotellets hovedindgang kombineret med en sti med fliser. Der er flere andre indgange, som er mere tilgængelige med kørestol.

Bornholm viste sig at være rimelig tilgængelig med kørestol. I Gudhjem holdt vi os til havnen, hvor en fin lille cafe/vinbar til venstre når man kommer ned ad den stejle vej, byder på dejlige nybagte boller med hjemmelavet marmelade. Der er fine handicaptoiletter flere steder på havnen, ligesom der er handicapparkering flere steder.

Svaneke har ligesom Gudhjem fine forhold for kørestolsbrugere. Kræver dog lidt armkræfter at skubbe kørestolen op til handicaptoilettet ovenfor parkeringspladsen ved Svaneke Bryghus.

I Allinge er der lavet “kørespor” i fortorvet og flere steder på tværs af vejen, så det er muligt at krydse med kørestol (og barnevogne går jeg ud fra). Vi parkerede ved Netto på havnen, hvor der også er handicaptoiletter.

I Hasle er en fin cafe med udsigt over havnen – Emajoka. Her er plads til kørestol og der findes handicaptoilet. Der er dog opmagasineret en del på toilettet, så det kræver nok en hjælper at komme ind og ud.

Der er sikkert masser af andre gode steder på Bornholm, som vi har til gode til næste gang vi rejser derover.

I finder Hotel Balka Strand på dette link: http://www.hotelbalkastrand.dk/da/ IMG_0968

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.