At træffe valg

Rigtigt nytår. Jeg håber du er kommet godt ind i det nye år og er klar til at tage hul på 2017. Jeg har holdt helt og aldeles fri, oven på nogle lidt hektiske juledage.

Daniel er som sædvanlig i centrum:-)

I livet må vi træffe mange valg. Nogle gange svære valg. Som pårørende oplever jeg ofte at må træffe valg, ikke bare for mig selv, men også for Bo. Nogle gange er det valg med store konsekvenser. Det var blandt andet tilfældet, da beslutningen skulle træffes i forhold til, om Bo skulle i resurseforløb eller gå på efterløn for et års tid siden. Det var en meget stor og belastende beslutning at tage ansvar for. En beslutning om et andet menneskes liv og fremtid. I dag er jeg sikker på, det var den rigtige beslutning, selvom det medfører nogle kampe med systemet, for at Bo ikke skal køres ud på et sidespor.

I løbet af det seneste halve år har jeg været klar over, at det liv jeg levede som pårørende med et arbejde som leder i det offentlige, ikke har kunne fortsætte. Det er krævende og til tider hårdt at være pårørende. Det fylder meget, og netop derfor er det så vigtigt at have mulighed for frirum, hvor jeg stadig er Helle, der lever mit eget liv med veninder, fritidsinteresser og arbejde med gode kollegaer osv. Efter mange overvejelser er en stor beslutning blevet truffet og skal nu udleves. Jeg har valgt at blive lærer igen, og jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang. Jeg kan mærke, det er den helt rigtige beslutning. Slut med op til 60 timers arbejdsuge, slut med dårlig samvittighed over for arbejdet, når jeg måtte gå før resten af ledelsen, slut med dårlig samvittighed over for Bo, fordi jeg ikke kunne være hjemme inden kl. 18 … eller 19 -igen. Ja til et liv, hvor Helle stadig er Helle og i nogle rammer, jeg også kan være pårørende i.

Nogle gange må vi kigge på vores liv og mærke efter, om vi lever det liv, vi ønsker. Vi må træffe beslutninger, som vi ikke altid er sikre på, er de rigtige. Oftest viser det sig, at mavefornemmelsen er til at stole på, så mærk efter og spring ud i det. Det betyder en stor lønnedgang for os, som virkelig kan mærkes, men så må vi prioritere og nyde flere af de gratis glæder. En gratis glæde for mig er en cykeltur tidligt søndag morgen gennem byen, mens Bo stadig sover. Billederne er fra en tur på Havneringen langs Københavns havn for nogen tid siden. Den slags gør jeg meget i – en cykel-eller gåtur klarer tankerne og giver energi.

Alenetid en tidlig søndag morgen.

En anden beslutning er, at jeg kommer til at drosle ned på bloggen her i en periode. Jeg er nødt til at fokusere mit arbejde som lærer, hvilket kræver ekstra tid, da jeg har været væk fra at undervise nogen tid. Derfor vil blogindlæg ikke længere komme regelmæssigt hver søndag, men når jeg har tid. Vil du være sikker på at følge med, kan du tilmelde dig her i venstre side. Så får du en mail, når der er nyt indlæg. En anden måde er at følge Hellewenck.dk på Facebook. Her kommer link til de nye indlæg, ligesom der gør på Instagram under #livetefterenblodprop.
 Et nyt år og et andet liv venter i 2017. Et liv jeg ser frem til med fornyet energi og glæde. Bo og jeg ønsker jer alle et rigtig godt nytår, med ønske om at I træffer de rigtige valg for jer.

Selfie – ny skjorte i julegave fra Bo. Tak til Lisbet der hjalp med indkøbet:-)

Et hvil må der til, på gåtur rundt om vores ejendom.

Og så det sidste stykke hen til bagdøren.

15 tanker om “At træffe valg”

 1. Kære Helle. Tillykke med din beslutning, som jeg tror, du får stor glæde af. Jeg har selv været lærer i 32 år, og det at arbejde med børn er så berigende for en selv. For slet ikke at tale om, at lærerjobbet netop kan kombineres med et godt familieliv.
  Jeg har fulgt din blog, som har været meget inspirerende og lærerig for mig, og jeg ser frem til kommende nye blogindlæg.
  Mange kærlige hilsner og god vind fremover til dig og Bo fra
  Birthe Marie

  1. Kære Birthe. Tak for din hilsen. Jeg er helt sikker på det er en god beslutning på alle områder. Jeg forventer at komme med et nyt blogindlæg næste søndag, hvor jeg skriver lidt om mit “nye” liv, som bare føles så godt.
   Det er dejligt at få hilsner som din. Der skal nok komme blogindlæg igen, jeg har bare brug for lidt tid til at finde tilbage på sporet:-) Bedste hilsner til dig og dine. Helle

 2. Kære Helle,

  Tillykke med beslutningen. Jeg er sikker på, at du er lige så dygtig og engageret lærer, som du var leder.
  Hilsner fra Maglehøj til dig

  1. Kære Britt og Maglehøj. Tak for dejlig hilsen:-) Er kommet godt igang og nyder at være tæt på skønne elever. Hils mange gange alle jeg kender. Bedste hilsner Helle

 3. Kære Helle
  Tak for at dele jeres historie og til lykke med dine valg, det kræver mod og styrke at tage afgørende valg i sit liv. Jeg ved ikke om det er hensigten med dine oplæg men det giver mig stor trøst og mod. Min historie er at min mand – Bo 😏 – i juli fik en stor højrehemisfære hjerneblødning og efter to mdrs indlæggelse nu på 4. måned er indskrevet på Filadelfia’s Center for Neurorehabilitering som er et fantastisk, specialiseret og kompetent sted. Vores næste kampe er dels en kamp her i januar med vores kommune om at bevilge yderligere to måneders ophold på et kritisk tidspunkt i Bo’s rehabilitering hvor der er god fremgang, dels at gøre kommumen klart at der er tale om et LANGT genoptræningsforløb og ikke bare nogle ugers træning og så en udslusning til eget hjem hvor al træning og hjælp så ophører. Det er i hvert fald det, som er min værste frygt i alt det her. Jeg kan høre at du som pårørende gør et enormt arbejde og også at det selvfølgelig koster. Får I ingen økonomisk eller på andre måder, hjælp? Endnu en gang tak, og godt Nytår til jer. Kh Annette

  1. Kære Annette. Tak for din hilsen. Det har været længe undervejs og føles bare så godt. Det er skønt at høre når nogen kan bruge det jeg skriver. Oprindeligt oprettede jeg bloggen, fordi jeg ville forsøge at samle noget af al den information, man har brug for som pårørende om alt fra hjælpemidler til lovgivning. Og så ønsker jeg/vi netop at vise at livet godt kan leves efter en blodprop. Det er krævende og kræver noget andet, men vi har oplevet at kunne meget af det samme, nu tilpasset de nye behov. Det er klart, det ikke er det samme, men hvis man erkender og accepterer det, og formår at se glasset som halvt fuldt og ikke som halvt tomt, så er det et godt liv for begge parter.
   Pudsigt din mand også hedder Bo – der er ikke så mange af dem:-). De er meget dygtige i Dianalund, så din mand er helt sikkert i gode hænder. Jeg håber for jer, jeres kommune bakker op og sørger for det nødvendige til din mand. Det er så frustrerende at vi skal kæmpe for alt – det er netop den slags der slider på os som pårørende.
   Bo har en hjemmevejleder. Hun er stor hjælp for mig også, men vi får ingen information om noget som helst. Det skal jeg selv opsøge hele tiden. Du er meget velkommen til at kontakte mig, hvis du har brug for sparring. Du finder mine kontaktoplysninger under kontakt øverst på bloggen.Godt nytår til jer. Bedste hilsner Helle

 4. Hej Helle og Bo.

  Tillykke med jeres valg af nye tider som synes rigtig af hensyn jer begge.
  Vi har læst dine Blogg som vil blive savnet meget og vi har bemærket at Bo har fået ny stok og du fået ny bluse.
  Ja, der skal ske noget nyt i 2017 som vi også forventer os meget af.
  Tilbage står nu et besøg hos vores læge imorgen.

  Hilsen Jette og Flemming

  1. Kære Jette og Flemming. Tak for hilsen. Der skal nok komme indlæg, men der kommer nok til at gå lidt længere tid i mellem, i den kommende periode. Men der skal nok komme opfølgninger og status på Bo’s træning og vores liv efter blodproppen. Glæder os over kommentarer fra jer, det er så godt at vide, der er nogen i den anden ende:-)
   Godt fanget med stokken – det er et forsøg Neuroform har gjort. Bo går meget bedre med den, så nu skal vi have kommunen til at give ham sådan en. Håber det er muligt:-) Ønsker jer alt det bedste i det nye år. Bedste hilsner Bo og Helle

  1. Kære Winni. Dejligt du er glad for dit skifte. Også godt nytår til dig. Bedste hilsner Helle

 5. Hej Helle,

  Respekt for din beslutning, det lyder som en rigtig god én af slagsen, for ja, det er vigtigt at du også husker dig selv og kan følge med i det hele, nu jeres liv er anderledes end det var tidligere 🙂

  Rigtig god nytår til jer og tak for mange gode og for andre brugbare indslag 🙂

  Kh. Anne

  1. Kære Anne. Tak for din hilsen. Der skal åbenbart gå lidt tid, inden vi er modne til den slags beslutninger. Er sikker på det bliver godt. Dejligt at høre mine indlæg kan bruges:-) Bedste hilsner Helle

 6. Kære Helle.
  Til lykke med din beslutning. Håber at det bliver til fælles glæde for jer begge. Og du er jo ikke den første og eneste, der vender hjem til lærergerningen.
  God vind fremover.
  Gitte

  1. Kære Gitte. Tak – jeg er sikker på det bliver godt – både for Bo og jeg selv. Ser frem til at komme i gang. Bedste hilsner Helle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.