At leve med bekymring

Når man lever med en ægtefælle, der har haft en blodprop, lever man også med en bekymring for, at der skal komme flere, også selvom vi har fået at vide, det næppe sker igen.  Alle blodårer hos Bo, end den tilstoppede i halsen, ser fine ud. Den dårlige halspulsåre er lukket helt til, og bør derfor ikke lave flere ulykker. Alligevel lever vi med bekymringen, ikke mindst når der opstår uregelmæssigheder med helbreddet. Det er et vilkår.

I sin tid da Bo fik blodproppen, havde han synkebesvær pga. delvis lammelse af synkefunktionen. Efter kortvarig træning og specialkost med fortykningsmiddel, kunne han synke normalt igen.

Bo har haft en grim hoste gennem de seneste 5-6 uger. Den er ind i mellem så voldsom, at han lyder som om, han er ved at blive kvalt. Den optræder typisk i forbindelse med spisning – eller kort efter, men er der også om natten. Efter penicillin, røntgenundersøgelse og besøg hos halslæge, ringede vi til Apopleksi ambulatoriet på Bispebjerg, hvor Bo er tilknyttet (burde vi have gjort med det samme – husk det til en anden gang! ). De indlagde straks Bo, dvs.  kun på papiret, for at han kunne komme til diverse undersøgelser hurtigt.

Han er nu blevet undersøgt af læger, ergoterapeuter og fået foretaget en MR-scanning for at sikre, der ikke er dannet en ny prop. Det var der heldigvis ikke 🙂

Til MR-scanning
Til MR-scanning

Nu afventer vi den videre plan. Det bliver formentlig en undersøgelse, der kan afdække, om der er noget, der ikke lukker ordentligt, så der ryger en krumme i den gale hals. Under alle omstændigheder kommer han ikke uden om træning med ergoterapeut for at styrke muskulaturen omkring synkefunktionen.

En glad mand efter et positivt resultat
En glad mand efter et positivt resultat

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.