Aktiviteter i Hjernesagen

Weekenden har været spændende, lærerrig og dejlig social gennem to arrangementer i Hjernesagens regi. Lørdag havde lokalafdelingen for Gladsaxe, Furesø, Ballerup, Lyngby-Taarbæk og Rudersdal arrangeret foredrag med ledende neuropsykolog Lars Siert. Han arbejder på Rigshospitalet og fortalte bredt, på en let tilgængelig og nærværende måde, om nogle af de ting der sker, når man rammes af et traume i hjernen, og de udfordringer det kan give for såvel den ramte som de nærmeste pårørende. Arrangementet varede i tre timer, men tiden fløj af sted, og det føltes på ingen måde, som særlig lang tid. Lars Siert var super god til at inddrage de tilhørende, så der blev stillet mange gode spørgsmål fra både ramte som pårørende.

Formand for lokalafdelingen byder velkommen, sammen med Jens Barfoed.
Lars Sierst, en nærværende, levende og interessant foredragsholder

 Bo spurgte til den træthed, som han og rigtig mange ramte oplever. Lars Siert anbefalede, at i stedet for at gå i seng i dagtimerne, så skal der skelnes mellem søvn og hvile. Søvnen foregår i sengen om natten og hvilen på sofaen med et æggeur – ikke vækkeuret, for at skelne mellem de to typer – søvn og hvile. Hvilen skal struktureres, for trætheden kan nemt indbyde til, at man lægger sig hele tiden. Så en fast middagslur af en bestemt afgrænset varighed. Ellers skal man i øvrigt holde sig i gang, i det omfang det er muligt. Det skal helt sikkert prøves af her i huset.

Pause i et godt oplæg.

 Jeg håber, Hjernesagen vil invitere Lars Sierst igen, da der var meget mere at fortælle om, og mange flere spørgsmål end der var tid til at besvare. Tusind tak for at rigtig godt arrangement.

Søndag eftermiddag har stået på julehygge i lokalafdelingen for København og Frederiksberg. Her er der fast tradition med juleafslutning, hvor man spiser julefrokost, med alt hvad der hører til. Det er rigtig hyggeligt, og som ramt er det fint med samvær med andre ramte og med pårørende.

Formandinden står næsten på hovedet for os andre, mens hjælpsom ægtefælle til kasseren giver en hånd med.
Julefrokost i Hjernesagens afdeling for København og Frederiksberg

Jeg har meldt mig under fanen for at få lidt flere og bredere arrangementer op at stå i denne afdeling. Der er oprettet en Facebookside for Hjernesagen for København og Frederiksberg. Søg efter den og ”Like” siden, så kan du følge med i de ting der sker i denne afdeling. Det er stadig helt nyt, så der er ikke så meget på siden endnu, men det skal nok komme.

Der er flere nye tiltag på vej i afdelingen. De vil også komme til at fremgå i Hjernesagens blad og på Facebooksiden i det nye år. Husk også at du kan følge med i, hvilke aktiviteter der er i afdelingerne på Hjernesagens hjemmeside og i bladet.

I ønskes alle en dejlig 1. søndag i advent.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.