Airtox YY22

Airtox YY22 er ikke navnet på en flyvemaskine, men på et par sko med en særlig snøremekanisme, der kan betjenes med en hånd.

For Bo er fodtøj en konstant udfordring, ligesom lukning af især jakker og trøjer pga. lammelse i venstre side. Ud over lammelsen er Bo også udfordret af slidgigt i venstre hofte, noget der er blevet voldsomt forværret i løbet af hans sygdomsforløb efter blodproppen. Gigten gør, at han har smerter, men den forhindrer ham også i at læne sig forover og f.eks. tage sko på.

Dette er ikke Bo:-)
Dette er ikke Bo:-)

Der er nu lys forude, da han er blevet indstillet til at få en ny hofte. Der er forundersøgelse den 19/11, hvorefter vi forventer, der ikke er lang tid til selve operationen. Vi håber, at operationen ud over at fritage ham for smerter, også vil gøre, at han kan komme til at gå lidt bedre.

Og så har vi endelig fundet et par supersko. Jeg har ofte googlet efter sko, Bo selv vil kunne tage på, og vi har da også købt et par eller to, der bare ligger i skabet, fordi de har vist sig uegnede af forskellige årsager.

Men disse her Airtox YY22

x62500313

som egentlig er arbejdssko, har jeg fundet hos www.Carl-ras.dk Der findes også fysiske butikker, så det er muligt at prøve skoen før man køber. Vi var en tur i Emdrup, hvor der var super  betjening. For at komme ind i butikken skal man først forcere en trappe, hvilket Bo er blevet rigtig god til, når bare der er gelænder. Du kan se trappen på billedet nedenfor. (Nej jeg får ikke procenter for at skrive dette – eller andre indlæg).

2013_emdrup_engroscenter_660p

Og hvad er så hemmeligheden ved skoene? De har et wiresystem, hvor man skruer på en lille knap på siden af skoen. Når skoen er på, skrues på knappen til den ønskede stramning. Når skoen så skal af, skrues knappen et klik modsat vej, og wiren er lige til at løsne og dermed også skoen.

IMG_1591

Simpelt, og så skal det nok komme til at fungere helt, når den nye hofte er sat på plads:-)

Så mangler vi at finde den rigtige vinterjakke. Det er blevet temmelig aktuelt, efter Bo har fået el-scooteren. Jeg har fundet et par egnede jakker på nettet, men de er i Jylland eller på Fyn, hvilket besværliggør det en del, da Bo skal prøve den først. Og så er de hundedyre. Har du kendskab til gode vinterjakker, der er egnede for en som Bo, med halvsidig lammelse, må du meget gerne kontakte mig her eller på Facebook.

IMG_1443-2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.