Sygdom og ferie har holdt mig fra tasterne, så med mindre du følger med på Facebook, er det længe siden, du har hørt fra mig. 
I første omgang var jeg nede med bihulebetændelse i en uges tid. Jeg nåede at komme nogenlunde på benene til påskeferien, men har været temmelig træt.

 De første dage i ferien tilbragte vi et par dage i Malmø sammen med vores gode veninde Lisbet. Malmø er en let tilgængelig by – bortset fra Lille torv, der er fyldt med brosten. Enhver kørestolsbrugers mareridt. Vi boede denne gang på Comfort hotel, der er nogenlunde rimelig i pris, og som ligger et par hundrede meter fra Centralstationen, med relativ kort afstand til centrum og den nye bydel ved vandet. Vi havde fået et handicapvenligt værelse, hvilket indebar stænger ved toilet og rimelig god plads på værelset. Der var også en badestol, men den var desværre absolut intet værd. Så medbring en hjemmefra, hvis du får lyst til at tage derover. Alt i alt et godt hotel – også for handicappede.

Kaffepause i læ for blæsten.

Badeværelset på Comfort hotel

Smukt blomstertæppe på kirkegården i Malmø.

Siden sidst har vi også været forbi Apofysio og Søren Hein Sommer. Bo begynder derude midt i maj måned med fokus på genoptræning af den dårlige arm. I Apofysio arbejder de med strøm til at understøtte genoptræningen. Bispebjerg hospital har frarådet brug af strøm pga. Bo’s epilepsi, til trods for de ved intet om det. Da Søren ikke mener, det bør have betydning, har vi besluttet at kaste os ud i det. Ved forundersøgelsen fik Bo to øvelser med hjem. Den ene er opadbøjning af håndleddet, en bevægelse Bo ikke har lavet i mere end 2 ½ år, og som det viser sig han faktisk godt kan. Det kræver store anstrengelser, men det tror da pokker, når bevægelsen ikke har været aktiveret så længe. Søren giver naturligvis ingen garantier, men vi håber selvfølgelig på en forbedring. 
Der trænes med strøm hos Apofysio.

Ellers har ferien stået på total afslapning for os begge. Vi har været et par småture ud i det lysegrønne forår og været sammen med børn og barnebarn. Det kan man jo kun blive i godt humør af.

Lykken er at lege med Bedstefar.

Vi har også været en tur under kirsebærtræerne på Bispebjerg kirkegård.

 I ønskes alle en fortsat god påske. 

5 tanker om “”

 1. Kære Helle og Bo.
  Tak for din opdatering. Det lyder som om du igen har fået kontakt med elevbaciller i dit nye / gamle lærerjob. Ja, så bliver man modtagelig for alt det første år.
  Spændende med den nye træning af hånden. Vi har haft huset fuldt i påsken af børn, børnebørn og min gamle mor, og børnene brugte faktisk en aften på at Google genoptræning af Birgers hånd. Dog fandt de ikke en brugbar træningsform, så det er interessant at høre om det virker.
  Vi har en løbende debat herhjemme om at anskaffe en lille transportabel el-scooter til rejsebrug. Birger har en firhjulstrækker, men vi kan ikke transportere den rundt, så en sammenklappelig model ville virkelig gavne. Har I nogen erfaring med det?
  God påske og hils søde Lisbeth.
  Hilsen
  Birger og Gitte Ullstad

  1. Kære Gitte og Birger. Ja ingen tvivl om at mit helbred lider under at blive hostet mv på dagligt.
   Lyder hyggeligt med familien på besøg og at de er engagerede i genoptræningen. Hos Apofysio er forundersøgelsen gratis. Hvis man beslutter sig for et forløb, køber man et klippekort til 10 gange. Vælger man at stoppe inden de ti gange er brugt, får man pengene retur.
   Vi er vildt glade for den rejsescooteren Bo har. Vi har købt den i Seniorland og mener vi gav 8000 kr for den. Den kan skilles ad i fire dele og være i bagagerummet. Uden den kunne vi ikke alle de ting vi gør. Bo har en alm. El-scooter som han bruger i hverdagen. Rejsescooteren var med i Malmø og er med på alle ferier og hvad vi ellers foretager os, når vi kører i bil. Kan varmt anbefales, kan du nok fornemme 😀. Bedste hilsner Helle

  2. Hej Gitte
   Min kone Hanne har anskaffet et fire hjulet køretøj der er valgt
   Udfra at det har lidt store hjul og kan køre alle steder hvor man
   Kan cykle den hedder. Karma og er købt ved Bek O scooter AS
   Den kan skilles ad i 4 dele og lægges i bagagerum tungeste del
   21 kg hastighed optil 6 km 15 km på en opladning .
   Købt ved : bek@bekscooter.dk
   PS hun er halvsidig lammet men hun kører den selv og er glad for den.
   Mvh Bo Hamburger

 2. Hej Helle og Bo

  Først tak for opdatering som læses af os begge før avisen.

  Vi nyder nu det gode vejr og på grund af påskeferie har genoptræning kun været til udendørs rollator som selvkøbt da den er let og med store hjul.
  Model FLY fra senior24 som leverede hurtigt og samlet lige til at køre “derud”.

  Herefter starter jeg igen hos FYS i Helsinge hvor jeg mærker hvad fokuseret individuel genoptræning 2 gange ugentligt betyder på min spaticitet i venstre fod der tydeligvis mangler muskelstyrke som før hændelsen i juni 2015.

  Mit mål er at kunne gå til min datters bryllup 29/4.

  Mange har det værre – så mit “motto” er det samme som før.

  God “vind” herfra.

  Hilsen
  Flemming og Jette

  1. Kære Jette og Flemming. Tak for jeres søde påskehilsen. Der må være dejligt i sommerhuset nu, hvor det hele lysner og grønnes. Skønt at høre du har glæde af rollator. Bo har en, men kan kun bruge den til at køre kaffekoppen ind i stuen.
   Lyder dejligt med snarligt bryllup. Håber dit ønske må gå i opfyldelse.
   Jeg vil nyde den sidste fridag i morgen inden arbejdet igen kalder.
   Bedste hilsner Helle og Bo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.